Skip to main content

Extensions gaven Jasmine (27) een extra vrouwelijke finishing touch

“Ik zag plots een vrouw in de spiegel”

“Ik ben intussen een jaar bezig met hormoontherapie”, opent Jasmine. “En ik ben enorm gelukkig dat ik die stap heb gezet. Al van jongs af had ik het gevoel dat er ‘iets’ was, maar een geslachtsverandering leek me toen nog een ver-van-mijn-bedshow. Naarmate de jaren verstreken, merkte ik dat ik er continu mee bezig was en besloot ik om in therapie te gaan. Daar heb ik ontdekt dat ik transgender ben. Ik leef maar een keer: als ik mijn hart niet volg, krijg ik er gegarandeerd spijt van. Mijn omgeving reageerde heel positief, ik mag echt niet klagen. Ik werk als onderhoudsingenieur in een staalfabriek. Een echte mannenwereld dus. Ik ben nu de enige vrouw op de werkvloer, dus voor mijn collega’s was het natuurlijk wel even aanpassen. Maar ik werkte er al vier jaar, dus ze kenden me sowieso al goed.”

De metamorfose

“De eerste dag als vrouw gaan werken was enorm spannend”, geeft Jasmine toe. “Ik had een paar dagen verlof genomen zodat ik wat tijd had om me voor te bereiden. Een heel belangrijk moment was het laten zetten van mijn extensions. Toen ik daarna voor het eerst in de spiegel keek, zag ik écht een vrouw. Dat had ik echt nodig. Ik wilde mijn haar eerst gewoon laten groeien, maar dat viel tegen. Na een jaar had het nog steeds niet de lengte die ik wilde. Daarom besloot ik contact op te nemen met Haarkunst.”

Zoveel vragen

“Je vindt online heel veel informatie, maar die is helaas ook heel tegenstrijdig. Ik had dus heel veel vragen en Ilse nam uitgebreid de tijd om me alles vrijblijvend uit te leggen. Ze heeft me toen heel goed opgevangen. Mijn extensions zijn verweven met mijn echte haar, waardoor het resultaat heel natuurlijk oogt. Qua verzorging heb ik wel even moeten wennen. Kort haar vergt natuurlijk weinig moeite. (lacht) Maar Ilse raadde me goede producten aan om mijn extensions optimaal te verzorgen, dat scheelt.”

Overwin je drempelvrees

Jasmine wil anderen nog graag een duwtje in de rug geven: “Ik kan me goed voorstellen dat als het je eerste keer is, en je nog niet zo ‘geoefend’ bent in het binnenstappen bij de schoonheidsspecialiste of kapster, de drempel hoog kan zijn. Maar ik spreek uit eigen ervaring: dat is echt niet nodig. Ilse is een echte professional die eerlijk en open advies geeft. Ze stelt je prima op je gemak.”

Heb je zelf ook nood aan professioneel haaradvies?

Heb je zelf ook nood aan professioneel haaradvies? Neem gerust vrijblijvend contact op met Ilse. Zij heet je graag welkom in een warme, gemoedelijke omgeving en geeft je met plezier de nodige tips & tricks om, net zoals Jasmine, stralend te genieten van je (nieuwe) leven.