Skip to main content

Oorzaken van haarverlies

Chemotherapie & Radiotherapie

Haaruitval als gevolg van chemotherapie of radiotherapie manifesteert zich meestal zo'n 15 tot 25 dagen na de behandeling. Haaruitval bij therapie kan in verschillende vormen voorkomen, afhankelijk van de soort behandeling die je krijgt. Je haren kunnen dunner worden of volledig uitvallen.

Voor ieder type van haaruitval bieden wij een oplossing. We kunnen werken met een haarstuk of een pruik. Dit kan in verschillende kwaliteiten en materialen. Daarom is het belangrijk dat je voordat je aan de behandeling begint een afspraak met ons maakt. Zo kunnen we je vrijblijvend alle uitleg gegeven en je in het hele proces begeleiden. We kunnen dan ook veel doelgerichter werken zodat we jouw huidig kapsel perfect kunnen namaken in een mooi haarwerk. Hierdoor kan je gerust starten aan je behandeling. De dag dat de haaruitval begint zijn wij er voor jou om je te begeleiden doorheen het hele proces. Dit kan in een aparte cabine, in alle discretie.

Bij Haarkunst kan je bovendien voor elk hoofdhuid- en haarprobleem voor, tijdens en na je chemo- of radiotherapie terecht voor een behandeling met de unieke dermatologische verzorgingsproducten van Mediceuticals.

Haaruitval of alopecia

Ook bij haarverlies ten gevolge van alopecia en andere oorzaken dan ziekte kunnen wij je helpen! Naast pruiken zijn haarstukjes, haaraanvullingen, mutsjes, petten, sjaals, haarbanden en hoofdhuidpigmentatie een mogelijke oplossing voor alopecia androgenetica (de zogenaamde mannelijke kaalheid bij vrouwen) en alopecia areate (de zogenaamde pleksgewijze kaalheid).

Huidziekten ten gevolge van psoriasis

Psoriasis is een veel voorkomende huidziekte. Heb je last van psoriasis aan de behaarde hoofdhuid? Psoriasis Capitis tast vaak de haargrenzen aan de voorzijde en aan de slapen aan. Zowel mannen als vrouwen kunnen hiermee te maken krijgen. Bij ernstige en langdurige vormen kan dit gepaard gaan met haaruitval.

Ook hiervoor biedt Haarkunst een speciale behandeling waarbij we de overtollige vette huid en de extra droge huid op de juiste manier aanpakken en verzorgen, zodat je terug kan stralen!