Skip to main content

Een pruik met frontlace geeft Britt (51) een natuurlijke uitstraling

“Ik wist heel goed welke stijl ik wilde”

“Ik ben zopas officieel van naam en geslacht veranderd in het Rijksregister”, glundert Britt, die werkzaam is bij Defensie. “Ik leef al sinds december voltijds als vrouw en ben ergens aangenaam verrast dat iedereen zo positief op mijn transitie reageerde. Op het werk had ik het nieuws een beetje ludiek via mail aangekondigd. Voor mij moest er niet te veel ‘spel’ rond gemaakt worden. Het is wat het is. Ik ga nu als vrouw door het leven, verder is er niets veranderd. Eigenlijk denk ik dat we er allemaal van uitgaan dat mensen er moeilijker op zullen reageren dan effectief het geval is. Ik ben fotograaf in bijberoep én volg een opleiding interieurdesign, dus ik ben een paar keer uit de kast moeten komen. Uit eigen ervaring merk ik dat als je er zelf heel normaal over doet, anderen er ook veel makkelijker mee omgaan. Want vaak denken mensen dat ze op eieren moeten lopen of zijn ze bang om me voor het hoofd te stoten.”

Op zoek naar mezelf

“Ik heb een tijdje transgender fotoshoots verzorgd, maar daar kreeg ik vaak net een vertekend beeld van transgenders”, legt Britt uit. “Sommigen maken er bijna een karikatuur van, of zijn op zoek naar een bepaalde kick. Terwijl ik gewoon op zoek was naar mezelf. Daarom vind ik het belangrijk om er natuurlijk en stijlvol uit te zien. Toen ik de beslissing had genomen om voltijds als vrouw door het leven te gaan, wilde ik een natuurlijke en comfortabele pruik met frontlace. Het haar valt dan heel natuurlijk, ook als je bijvoorbeeld tegen de wind in loopt. Tijdens een rondje Googelen kwam ik al snel uit bij Haarkunst.”

Eerlijk advies = goud

“Het eerste contact met Ilse was enorm positief. Ik wist goed wat ik wilde en we hadden een leuk gesprek. Je vindt online heel veel pruiken, maar vaak is het toch een beetje afwachten hoe zo’n pruik echt valt. Zeker als het gaat over je look bepalen, heb je nood aan professioneel advies. Vaak kiezen mensen in mijn situatie resoluut voor ‘lang en blond’, ongeacht of dat bij hen past. Ilse is iemand die daarin sturing geeft en eerlijk adviseert over de juiste snit en haarkleur. Voor sommigen is dat echt wel nodig, vind ik”, lacht Britt. “Ik wilde sowieso graag een natuurlijke look. In de zomer ga ik voor iets lichter en korter, maar het moet in dezelfde stijl blijven.”

Het plaatje klopt

“Weet je wat ik heel frappant vind? Als man kreeg ik weleens te horen dat ik intimiderend overkwam. Ik zie dat zelf ook op oude foto’s: ik had zo’n norse, bijna getormenteerde blik. Sinds ik vrouw ben, is dat volledig voorbij. Mensen zeggen dat ik nu veel toegankelijker ben. Het plaatje klopt nu.”

Heb je zelf ook nood aan professioneel haaradvies?

Neem gerust vrijblijvend contact op met Ilse. In een warme, gemoedelijke omgeving laat ze je graag kennismaken met alle mogelijkheden: van extensions tot pruiken met echt of synthetisch haar. Voor elke vrouw is er een perfecte match!