Chemotherapie

Haaruitval als gevolg van chemotherapie of bestraling zal zich meestal zo'n 15 tot 25 dagen na de behandeling manifesteren.

Op de dag dat uw hoofdhaar gaat uitvallen, kunt u bij ons langskomen om het af te scheren (of komen we bij u aan huis of in ziekenhuis).

Daarom is het belangrijk dat u ons tijdig contacteert om de pruik aan te meten zodat u direct, bij haaruitval, uw haarwerk kan dragen. Bovendien kunnen wij uw pruik dan ook best afstemmen op uw normale haarmodel. In bijna alle gevallen zal het haar bij herstel van het lichaam ook weer terug groeien.

Bij Haarkunst kan u bovendien terecht voor alle behandelingen - voor, tijdens en na de chemo - met de unieke dermatologische verzorgingsproducten van Mediceuticals voor elk hoofdhuid- en haarprobleem.

 

Download hier de brochure
'Haar-, gelaats- en lichaamsverzorging'
van de Stichting tegen Kanker
voor meer informatie.

Haaruitval of alopecia

Ook bij haarverlies ten gevolge van andere oorzaken dan ziekte kunnen wij u helpen! Naast pruiken zijn haarstukjes, haaraanvullingen, mutsjes, petten, sjaals en/of haarbanden een oplossing voor alopecia androgenetica (de zogenaamde mannelijke kaalheid bij vrouwen) en alopecia areate (de zogenaamde pleksgewijze kaalheid).

Heeft u vragen omtrent haarverlies en de juiste oplossing, aarzel dan niet ons te contacteren per mail en/of telefoon.